ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

Η εταιρεία ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ με τον διακριτικό τίτλο ΕΥΡΩΠΑΚ ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 1985 από τον κ. Στυλιανό Τσαγκαράκη με σκοπό την παραγωγή προϊόντων πλαστικής συσκευασίας μεγάλης αντοχής και ποιότητας. Προϋπήρχε όμως σαν ατομική επιχείρηση από το 1982. Η εταιρεία εδρεύει στην βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης σε ιδιόκτητο χώρο από το 1988.

Από τον Δεκέμβρη του 2015, η εταιρεία έχει περάσει σε μια νέα εποχή μετά την αλλαγή διοικητικού καθεστώτος και την είσοδο των παιδιών του  κ. Στυλιανού Τσαγκαράκη, Ιωάννας, Γεωργίου και Νικολάου Τσαγκαράκη. Παρά την αλλαγή, η εταιρεία παραμένει πιστή στις αρχές της και συνεχίζει την προσπάθεια της στην παραγωγή κορυφαίων ποιοτικών προϊόντων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Η ΕΥΡΩΠΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ

Ποιοτικά, ανθεκτικά και φιλικά προς το περιβάλλον. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της βιομηχανίας πλαστικών ειδών συσκευασίας EUROPACK που τα τελευταία χρόνια έχει τελέσει και με το παραπάνω το δικό της χρέος απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος.

Έχοντας αφουγκραστεί το σήμα κινδύνου που εκπέμπει το περιβάλλον η ΕΥΡΩΠΑΚ ΑΒΕΕ αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτει πάνω στα πλαστικά είδη συσκευασία ήδη από το 2007 έχει προχωρήσει σε δυο σημαντικότατες καινοτομίες τα αποτελέσματα των οποίων ήταν ιδιαίτερα ευεργετικά.

Αρχικά η εταιρία αποφάσισε να προχωρήσει στην μείωση της ποσότητας πλαστικού στις επαγγελματικές σακούλες απορριμμάτων κατά το ήμισυ (με το βάρος τους να μειώνεται από τα 120 γραμμάρια μόλις στα 60) έχοντας ως αποτέλεσμα να μειωθεί η επιβάρυνση του περιβάλλοντος σε πλαστικό. Παράλληλα η δεύτερη στρατηγική κίνηση της εταιρίας ήταν η κατασκευή ενός νέου φιλμ συσκευασίας λιγότερου πάχους και καλύτερων προδιαγραφών -για το οποίο μάλιστα της αποδόθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

 

Το φιλμ αυτό γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση στις βιομηχανίες εμφιάλωσης αναψυκτικών και νερού γιατί εκτός από την μικρότερη επιβάρυνση προς το περιβάλλον συνοδευόταν από μικρότερη οικονομική επιβάρυνση. Επίσης, τα τελευταία χρόνια η εταιρία παράγει οξο-βιοδιασπώμενα προϊόντα για γρηγορότερη διάσπαση τους στο περιβάλλον.

Οι καινοτομίες αυτές είχαν ευεργετικά αποτελέσματα τόσο όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος που ήταν και πρώτο στόχος όσο και στην τσέπη των πελατών της εταιρίας αλλά και των καταναλωτών που επιλέγουν τα προϊόντα της.
Η προσπάθεια αυτή συνοδεύτηκε από μια εκστρατεία ενημέρωσης στους πελάτες της εταιρίας με τους εκπροσώπους της εταιρίας να εξηγεί τα οφέλη των καινοτομιών αυτών στο περιβάλλον καθώς και τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν για τους ίδιους.

Με αυτές τις κινήσεις της η εταιρία ΕΥΡΩΠΑΚ ΑΒΕΕ θέλει να περάσει το μήνυμα: ‘Μπορούμε και με λιγότερο πλαστικό’.

 

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Οι παραπάνω ενέργειες της ΕΥΡΩΠΑΚ ΑΒΕΕ δεν μπορούν παρά να δείχνουν το μελλοντικό μονόδρομο στην ανάδειξη προϊόντων που θα συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στην προστασία του περιβάλλοντος και την μείωση των ποσοτήτων πλαστικού που καταλήγουν αναξιοποίητα σε ΧΥΤΑ.

Επίσης, από το 2018, η ΕΥΡΩΠΑΚ ΑΒΕΕ αναπτύσσει προϊόντα από βιοδιασπώμενη-κομποστοποιήσιμη πρώτη ύλη που δεν προέρχεται από πολυαιθυλένιο ώστε να είναι 100% φιλικό προς το περιβάλλον.